Sari la conținut


BannerFans.com
Bun venit pe ClubLancia! www.problemefiat.ro * Service Lancia/Fiat/Alfa Romeo Bucuresti- Florin 0765 085 933; 0723 889 623

Specificatii uleiuri pt. motoare BENZINA/DIESEL


  • Te rog autentifică-te pentru a răspunde
Fără răspunsuri la acest topic

#1 Guest_GeheimAusBg_*

Guest_GeheimAusBg_*
  • Guests

Postat 17 November 2010 - 08:19 AM


SPECIFICAŢII ULEIURI PTR. MOTOARE PE BENZINĂ
    Dacă vă veţi uita la specificaţiile  unui ulei de motor pe benzină,veţi afla că începe cu un S.Orice specificaţie  care începe cu un S şi o altă literă după aceea, este pentru un motor pe  benzină.Deci, SJ, SH, SG, SF şi aşa mai departe, sunt toate specificaţii care  definesc standardele pe care un ulei de motor pe benzină ar trebui să le  întrunească, astfel ca dumneavoastră să le achiziţionaţi pentru masină. Dar  care specificaţii sunt cele mai bune?
    Mai simplu spus, căutaţi-le pe cele  care au a doua literă cel mai departe în alfabet.Cu alte cuvinte, cel mai des  folosit (cel mai satisfăcător în ce priveşte specificaţiile) este cel tip API  SL.Dacă un ulei este de acest tip, atunci este de actualitate. Dacă nu,  probabil că ar trebui să vă feriţi de el. Dar, dacă manualul dumneavoastră cere  un ulei de tip SG? Dacă nu găsiţi nici un ulei care să fie de tip SG? Nu vă  îngrijoraţi. Toate uleiurile de tip API, pot fi înlocuite cu cele cu  specificaţie mai bună. Ca urmare,un ulei de tip SJ, va fi bun pentru o masină care  necesită ulei de tip SH,SG sau SF. Totuşi la un vehicul mai nou care necesită  un ulei de tip SJ, nu este recomandat să folosiţi un ulei care nu satisface  standardul de tip SJ.

SPECIFICAŢII ULEIURI PTR. MOTOARE DIESEL
    Poate aţi  ghicit acest lucru, dar orice specificaţie care începe cu un C este un ulei de  motor tip API pentru motoare diesel.Deci, CD,CF,CG,CH,CH-4 şi aşa mai  departe,sunt toate pentru motoare diesel.Deci, cu cât a doua literă este mai  departe în alfabet,cu atât mai bun este uleiul (satisface mai mult cerinţele  tipului API).Deasemenea,când un număr urmează după ultima literă a tipului de  ulei,acesta se referă la tipul motorului;în 2 timpi sau în 4 timpi.
    2 timpi?  Diesel? DA! Există motoare diesel în 2 timpi. Desigur, acestea necesită o  atenţie specială.Deci, dacă un motor necesită un ulei tip CF-2, acesta este un  motor în 2 timpi şi nu ar trebui folosit un alt ulei, care nu are cifra 2 în  specificaţie. Exact ca şi în cazul specificaţiei uleiurilor pentru motoare pe  benzină, acestea sunt deasemenea compatibile cu tot ce se află înaintea literei  H (Ex:CD,CF,CG) . Deci, un ulei tip CH va fi tocmai bun dacă manualul  dumneavoastră va necesita un ulei tip CF. Totuşi, în cazul ambelor tipuri de  ulei, diesel sau pe benzină, specificaţiile nu sunt compatibile mai departe. Cu  alte cuvinte, nu folosiţi un ulei care îndeplineşte numai specificaţia CF la un  motor care necesită un ulei tip CH.
    Ca şi mai sus, un tip de ulei are posibilitatea să satisfacă  specificaţiile atât la motorul pe benzină, cât şi la cel diesel, dar acest  lucru nu este adevărat întotdeauna. Aceasta înseamnă că uneori puteţi folosi  acelaşi ulei pentru ambele tipuri de motoare; pe benzină sau diesel, eliminând  astfel nevoia de a avea mai mult de un tip de ulei sau uleiuri cu altă vâscozitate,  la dumneavoastră la sediu sau acasă.În orice caz, înainte de a pleca la drum,  aveţi grijă să verificaţi atent ambalajul,pentru a fi siguri că răspunde  ambelor cerinţe din specificaţii. 

0 utilizatori citesc acest topic

0 membrii, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Salut! Bine ai venit pe comunitatea ClubLancia Romania! Te rugam frumos sa te inregistrezi sau sa autentifici ca membru pentru a benificia de toate functionalitatile forumului.