Sari la conținut


BannerFans.com
Bun venit pe ClubLancia! www.problemefiat.ro * Service Lancia/Fiat/Alfa Romeo Bucuresti- Florin 0765 085 933; 0723 889 623

Cum sa-ti cresti valoarea masinii la vanzare


  • Te rog autentifică-te pentru a răspunde
Fără răspunsuri la acest topic

#1 Guest_GeheimAusBg_*

Guest_GeheimAusBg_*
  • Guests

Postat 17 November 2010 - 10:04 AM

Cum să-ţi creşti valoarea maşinii la vanzare:

Cel mai scump minut  din viaţa ta este cel în care ieşi cu maşina nou-nouţă pe poarta  dealerului. Există însă câteva modalităţi prin care pierderea financiară  poate fi redusă.
La prima pedală apăsată într-o maşină nouă tocmai ai pierdut aproape  10% din valoarea de achiziţie, ceea ce poate însemna oricât între câteva  sute şi câteva mii de euro. Dar acesta este doar începutul: în  următorii cinci ani vei pierde circa 60% din banii pe care i-ai dat pe  maşină. Iar dacă ai luat-o pe credit sau în leasing, ai toate şansele  ca, atunci când tragi linie şi scazi banii obţinuţi din revânzare din  toţi banii investiţi în maşină în acest timp, să îţi dai seama că nu ai  mai rămas decât cu 20%.
10 sfaturi pentru a reduce pierderea financiară
Totuşi, există câteva modalităţi prin care pierderea financiară poate  fi redusă. Ele sunt demne de luat în seamă chiar şi în cazul în care nu  doreşti să-ţi vinzi maşina după câţiva ani, pentru că te vor ajuta să o  ai „ca nouă" mai mult timp. Iată zece dintre ele.
1. Cumpără mai degrabă o maşină mică mai bine  motorizată şi cu mai multe dotări decât una mare cu puţine dotări. Nu  doar că te vei bucura de ele, dar clienţii apreciază o maşină  second-hand cât mai bine dotată. Nu exagera totuşi cu opţiunile şi evită  motoarele cu cilindree prea mare, acestea vor fi impozitate foarte mult  în viitor.
2. Orientează-te spre modelele care au căutare pe  piaţă şi care fac volume relativ însemnate de vânzări. Dacă alegi o  marcă puţin cunoscută sau un model foarte de nişă, vei găsi mai greu  cumpărători. Dimpotrivă, caută modele care îşi menţin bine valoarea în perioada cât vrei să păstrezi maşina.
3. Ţine cont că valoarea de revânzare a maşinii  scade la 80% după primul an, continuând să se deprecieze în fiecare  dintre următorii cinci ani cu circa 11, 10, 9 şi, respectiv, 8 puncte  procentuale din preţul iniţial (depinde de marcă şi model). Astfel, o  maşină veche de 5 ani cu circa 125.000 km la bord va mai valora circa  40% din preţul iniţial. Asta înseamnă că pierzi mai mulţi bani dacă o  revinzi la trei ani decât dacă o revinzi la cinci sau mai mulţi ani.
4. Fă-ţi toate reviziile la timp în service-uri  autorizate şi ai grijă ca fiecare intervenţie să fie notată în carnetul  de service. Nu neglija    consumabilelor folosite la maşină şi nu te bucura la reparaţiile făcute  pe genunchi: acestea vor costa mai târziu mult mai mult. Schim bă-i  ştergătoarele anual, altminteri vei avea un parbriz zgâriat şi mătuit.
5. Evită să faci modificări de tip tuning, căci  acestea nu doar că nu vor aduce valoare maşinii, dar vor îndepărta  clienţii. Nimeni nu este interesat de spoilerul tău fantastic de mare  sau de vopseaua orange fosforescent de pe capotă, iar folia de geamuri  fumurii arată urât după câţiva ani.
6. Nu fuma în interior. Nu doar că fumul este toxic  pentru toţi cei din maşină, dar pătrunde adânc în materialele poroase  din habitaclu şi le murdăreşte în profunzime, rezultând un miros şi un  aspect neplăcute, care sunt imposibil de îndepărtat.
7. Ai grijă de tapiţerie, căci ea dă aspectul  general al maşinii. Asta nu înseamnă să o acoperi cu plastic, maieuri  din prosop sau covoraşe cu bile de lemn, ci să te abţii să mănânci sau  să bei lucruri care pătează.
8. Repară cu regularitate şi în service-uri  autorizate zonele de vopsea afectate de zgârieturi sau lovituri, evită  să mergi mult timp cu maşina murdară şi ceruieşte-o manual măcar de două  ori pe an. Este bine de ştiut că o maşină care străluceşte de curăţenie  poate să-ţi aducă cu 10% mai mulţi bani decât una cu vopseaua mătuită şi cu urme de rugină.
9. Dacă te apropii de vânzarea maşinii, nu investi o  mulţime de bani pentru a-i face reparaţii capitale, căci nu-i vei  recupera. Repară doar lucrurile care duc preţul mult în jos: aspectul  exterior şi al jantelor, aspectul tapiţeriei şi al ornamentelor de la  interior, precum şi tot ce poate scoate zgomote la rulare. Vei fi sincer  cu clientul în privinţa eventualelor  tehnice, dar acesta va da cu siguranţă bani în  pe una care arată bine în timp ce va evita o maşină plină de „piese noi", dar care arată ponosit.
10. Înainte de a duce maşina la târg, schimbă-i  ştergătoarele, filtrul de aer şi de ulei, curăţă-i sistemul de  ventilaţie şi verifică aspectul roţilor. Şterge cu atenţie motorul de  praf (nu trebuie spălat!) şi ai grijă să-i arăţi clientului grija pe care ai avut-o faţă de maşină, pentru a căpăta încredere. Iar încrederea vinde.   

0 utilizatori citesc acest topic

0 membrii, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Salut! Bine ai venit pe comunitatea ClubLancia Romania! Te rugam frumos sa te inregistrezi sau sa autentifici ca membru pentru a benificia de toate functionalitatile forumului.